Sila Klik Iklan Ini

Friday, October 9, 2009

BATIK KERONSANG

Tajuk entri kali ni lain dari yg lain skit. Apa ittew batik keronsang? Design baru batik kah? spesis motor kah..atau spesis bantal kah... Sebenarnya n3 ni acik nak ceritakan 2 benda iaitu pasal hadiah dari sesorang kepada acik.

Yang pertamanya adalah berkenaan kain batik dan keduanya adalah keronsang. Buat suspen je... Jadi acik sekalikan n3 ni sbb tak koser la acik nak asingkan n3 yg kalu ditaip ala-ala sepatah 2 patah baris ayat jer. Acik citer dulu pasal keronsang noo. Keronsang ni pemberian kwn acik, jauh tau keronsang ni datang ke Mesia, siap naik fligt lagi tuuu. Nama kwn acik ni terpaksa dirahsiakan sbb tuannya mintak dirahsiakan, walaupun ada la sorang dua member yg dah tauu.. Terpaksa ckp yg betul sbb depa tanya macam-macam... Acik memang suka bebenor la ngan kosang ni, cam tau-tau plak acik suka kosang kuning yer. Apa pong acik buat n3 ni khas utk kawan acik atas hadiah yg amat bermakna ittew. Terima kasih bebanyak la yaa... acik amat hargainya...

Okkay citer kedua pasal kain batik. Masa balik kg ari tu acik nak kabor la kat korang sume yg tokmek acik ni memang la sgt banyak koleksi kain batiknya... Nak dijadikan cerita kain batik yg satu gobok dia tu tak dak saper nak pakai, jadi apa lagi time sume anak-anak pempuan balik tu la dia longgokkan sume kain batik yg satu gobok tu depan kami untuk dipilih. Penyudahnya acik ngan mak ngoh je yg duk pilih kain batik, adik-adik lain cam tak berninat je nak berkain batik. Acik pong tak berkain batik gak duk kat umah, time balik kg baru pakai, kalu dak tak pakai pong sbb lebih selesa berseluar kalu kat umah. Pakai kain batik kang asyik nak terjatuh je... Tak pasai-pasai sat gih buat show ala-ala 18 SX gittew depan anak-anak dan kaum kerabat. Cuma acik amat berminat ngan kain batik ni utk dibuat baju kreja. Nak nambahkan lagi koleksi kain batik acik yg ada... kat umah pong agak byk gak lagi kain yg tak berjahit... bila la agaknya nak pi tempah tuu haaa...

Pasti tuan/puan tertanya-tanya mana la tokmek dpt kain batik yg byk satu gobok tuu...Tokmek ni asal pi ngurut je dpt kain batik, asal pi ngurut je dapat kain batik, asal dpt kain batik je pi ngurut gittew. Itu pasai la koleksinya penuh satu lemari. Selalunya kian batiknya mokcik lah yg cilok utk dibuat baju kreja. Mana yg agak-agak cantik bunganya pasti acik yg rembat, adik-adik lain tak berapa minat...Dan koleksi batik tokmek macam-macam cap ada termasuklah cap ayam. Ada batik tengganu, batik indon, cap semut, cap minami, cap 3 serangkai dan macam-macam lagi laaa...tak koser la acik nak ingat sume, yg acik tau merembat jerr kejanyer...

Agaknya anak-anak muda zaman skrg ni dah makin kurang kot minat kat kain batik ni. Mungkin leceh nak memakainya. Tapi kalu kat pantai timur kain batik ni org laki suka pakai... haaa jgn terkejut korang... Acik ingat lagi masa mula-mula kawin dulu terkejut seribu bahasa en. suami bila tengok ayah acik pakai kain batik kat umah. Org laki sebelah pantai timur tak pakai kain pelekat sgt, kalu pakai pong time nak pi semayang. Tapi kalu time duk lepak-lepak kat umah depa berkain batik saja sbb kian batik ni sejuk dan selesa katanya berbanding ngan kain pelekat.

Oleh kerana adik-adik acik agak tak berapa nak berkenan utk pakai kain batik maka tokmek telah kuarkan idea baru. Stok kain batik yg dia ada telah dibuat seluar. Ramai pulak adik badik acik yg berminat termasukla acik skali. Time pilih-pilih kain tu acik berjaya gak rembat barang selai 2 kain batik tokmek ni utk dibuat kain dan di match kan ngan baju plain. Mokcik kang suka barang-barang klasik ni... maka jadikan acik peminat setia kain batik bab kata cik lin pada acik dolu-dolu...


Banyak betul la koleksi kain batik acik ceni ni, macam ratu ayu solo....


Terus acik gelak.. kah..kah..kahh... ratu ayu solo konon...



Acik amat suko ngan kosang kuning ni. Terima kasih pada kwn yg menghadiahkannya


Pilih-pilih, jgn tak pilih... nampak tu tgn acik ngan mak ngoh ajer yg bleh enteprem di sini sbb masing-masing kepala togel jooo... tak bertudung weeeiii.. tengok tu kain batik color itam, merah putih atas riba acik tu sat gih jadi suar tuu...



longgokan kain batik tokmek tuk anak-anak pompuannya... tapi ramai yg tak minat




Antara 3 elai koleksi batik seluar yg acik ada... asalnya kain batik tapi dijahit seluar. Idea kreatif dari tokmek ni, selesa tau pakai suar ni... Jadi tips of the day kalu korang tak suka pakai kain batik, buat la suar cam gini yerrr... Kalu korang terror cuba teka batik apakah ini. Acik semenjak dua menjak jadi penchenta batik ni, sekilas tengok acik dah tau batik apa.. Teka-teka jgn tak teka..

5 comments:

aizamia3 said...

lawaler... nak satu blh kain batik tu... ngeh3x...

ceni therebeq said...

Bleh...apa salahnya utk peminat blog akak ni haaa, tapi kena tunggu akak balik ganu laa yerr...

Don & Nor said...

haahlah kak...cantik krongsang tu ek..hihi
ya allah kak.. dah mcm org jual kat psr mlm. beli 1 free semua..
nak teka batik cap apa...sy pun x gheti sbb samalah kita..x suka pakai kain batik..kat kg pun x pakai kain batik..huhu..maksudnya sy masuk kategori org muda zaman skrg..kuikuikui..

danishdanialdanishaku said...

Nak jugak...hehehee

Anonymous said...

порно фотографии малолеточек http://free-3x.com/ молоденькие развратницы частный видеоархив free-3x.com/ видео сосущие малолетки [url=http://free-3x.com/]free-3x.com[/url]