Sila Klik Iklan Ini

Sunday, January 29, 2012

ENGLESS CHOCOLATE & OREN CAKE

Resepi ciptaan di week end ini nampaknya menemui jalan kehancuran kali neh... hahaha... apa tak nya kek hancur berderai time nak belah, aduyaiiii.... dah jadi cam kek hantu pulok. Nasib baik rasanya sedap walaupun rupa kek macam dah terkena sumpahan hohoho...

Ini adalah kombinasi kek coklat dan kek oren yg tak pakai mentega dan telur yang  dilapis selang seli dengan krim. Atasnya pula mokcik tabur cokelat yg diparut sebagai hiasan. Adunan kek engless ini sebenarnya tidak sesuai utk dipotong-potong dibahagian tengahnya untuk disapu krim kerana kek ini terlalu lembut dan berderai-derai... emmm sebagai pengajaran neh, kalu nk lapis krim kena wat kek spesis lain loh...

Apapun cubaan pertama mokcik nk wat kek berlapis ngan krim neh... agak-agak boleh dimaafkan kot sbb tak sangka pulok terhasil kek versi hantu...


 Oleh kerana kek ini adalah kek coklat dan oren maka hiasan pun diletakkan coklat yang diparut. Dah siap hias baru teringat lupa nak letak hirisan oren, aduiyaa nyanyuk sudoh...


 Kek oren di lapis kek cekelat
 


 Ini untuk jiran sebelah. Walaupun kek dah rupa kek hantu tapi mokcik bagi gak pada jiran tanpa segan silu hohoho... harap-harap jiran masih lalu nk makan.

3 comments:

Aida78 said...

jiran kat sini nak jugok terliuh makcik tengok....huhuhuhu sedapnya lme dah x membeking ni...

anitadiana said...

mak ita tengok ok aje...sedapppppppp nampak gebu aje....seronok jiran..nak jadi jiran lah...kat opis lah tu..he..he

mama4A's said...

Kak... tk baik tau.. sy tk dibagi walau sepotong.. huhu... nk jugakkkkkkk... buat la untuk kwn opis lak