Sila Klik Iklan Ini

Thursday, January 5, 2012

GAMBANG RESORT WATER PARK

Selamat datang tahun baru 2012. Semoga tahun ini membawa penuh rahmat dan keberkatan kepada kita semua. 
Bermulanya tahun baru maka bermula semula sesi persekolahan, dan ke jemman jalan raya akan kembali seperti sedia kalanya.

Penutup tahun 2011 kami telah bercuti ke Gambang Water Park di Kuantan yang ditaja oleh Mok Ngoh, adik mokcik no.4. Terima kasih byk-byk untuk mok ngoh. Harap tahun depan kompeni mok ngoh akan untung jota-jota dan jotaaaa lagi supaya leh bawa kami bercuti ke tmpt hebak-hebak lagi...kalu leh tmpt yang jauh di mata lagi di nanti-nanti..


Kami sampai  awal satu jam, sebelum check in kul 3 sempat zhafif main kuda- kudaan ini. Kudaan di sini amat murah berbanding di KL neh. Pakej hotel yg kami duk ni berharga RM400 satu mlm, termasuk sarapan dan 4 pass masuk ke Water Park. Hotel ini macam apartment sbb ada 2 bilik dan 4 katil.


Sambil lunch di coffee house sempat gak kami tengok pertunjukan ular ini. Ular sawa, ular tedung dan juga anak buaya.


Acara wajib kakak dan zhafif kalu duk hotel. Walaupun hujan renyai tapi gigih nk mandi kolam gak tu. Dan yang heran ramai pulok bebudak duk mandi kolam neh.


Kakak yg baru pandai terjun telentang neh. Pi Pit yg baju merah sebelah tu tak habis-habis duk puji kakak, hebat kakak, hebat kakak bila dia xcited tgok kakak terjun camtu


Zhafif pulok baru pandai menyelam, kalu dak sebelum dia dia cam takut jer time mandi kolam


Famili mokcik, time sarapan sebelum pi water park


Kami masuk awal pg kat water park ini sbb dah byk cerita kami dengar kalu lambat nanti penuh ngan manusia, susah nak main nanti, kalu pelampung habis lg tak syok nak main. En. suami sorang-sorang je main slide neh, dia leh repeat smpai 3 round. Bila tengah hari skit Q panjang tak ingat manusia yg nak main slide ni sbb pelapik warna biru tu kena bw naik atas sekali.


Ini aja port yg kami dpt, cabana semua dah habis di book org, semalam lagi depa dtg book, mana kami tau kena book awai ingat leh sewa terus time dtg.


Ini di awal pg, org tak ramai lagi


Lunch dulu sblm sambung main air lagi


Manusia dah mula ramai dah..


Ini dalam kul 1 kot... penuh ngan manusia dah bertukar jadi Gambang People Park


Tak dak ruang, di mana-mana penuh  manusia...mungkin kawasannya kecik jadi nampak sgt sesak ngan manusia



cabana ni lah yg tak sempat kami nk booking


Ontway balik singgah kedai mkn dulu...sementara nk smpai di rumah, dlm 3 jam perjalanan gitew....Ada rezeki tahun depan moga mok ngoh menaja lagi percutian yg besh-besh lagi menghiburkan...




3 comments:

anitadiana said...

wahhh..bestnya kak dan adik mandi manda....

mama4A's said...

tingin lame dh nak gi sini.. tp memikirkan perjalanan yg agak jauh, asik tk jadi2 ajer.. huhu.. bile la nk ada visit arah nun.. leh la nyelit kan agenda tertunggak nih. hehehehe...

aizamia3 said...

wah.. wah.. dan wah..