Sila Klik Iklan Ini

Friday, July 22, 2011

SOPING TAK PAKAI DUIT

Adakah korang percaya ada satu kekdah soping yg amat bahagia sekali di dunia ini iaitu soping yg tak perlu guna duit atau kad kredit, kita boleh dapat barang yang diidamkan hanya dengan percuma sahaja.

Kalau tak caye silalah majukan diri anda ke midvalley untuk buat transaksi pembelian ini, syaratnya cuma satu iaitu anda hendaklah mempunyai penjumlahan dan pengumpulan points yang byk dan mencukupi dalam akaun kad kredit maybank anda. Pastu silalah rapatkan diri anda ke sini utk redeem.

Mokcik perstime datang sini, sebelum neh redeem point ikut online sahaja, rupanya bila dtg sini besh yg teramat besh sekali weyyy...macam-macam ada...rugi sesapa tak dtg, kalu lah hari-hari soping cam gini mokcik ingat mau aman donia neh sunyi sepi tak dak kes jenayah lepas neh? 

Kalu tak salah setakat neh hanya maybank ajer yg buat fair sebegini rupa bentuknya, bank lain mokcik tak perasan lagi ader ke idok?Ataupun dah ada cuma mokcik ajor tak tau. Bonus link pun ader ker wat fair cam gini?  Entahla mokcik tak arif dan bijaksana dalam hal sebegini.

Point yg mokcik ader dlm akaun tak der lah ramai sangat cuma ada hampir 48k sahaja. Tapi ada sorang kwn kita tu ada ratus riban hokay, macam panel yang pi ngan mokcik neh pun redeem point nya jugak ada dlm ratus riban tau.

Tetiba jer mokcik leh terjebak ngan panel neh utk pi sana, terus jadi member in crime yg baru neh. Apa yg panel neh redeem ngan point ratus riban adalah 2 luggage bag  yg gabak punya besar, 2 dvd player dan satu back pack, bebaloi-baloi lah.

Mokcik ada tanya dia camner dia bleh collect ratus riban point tuh, katanya semua bil dia buat auto payment ngan kredit kad neh, so tak perlu susah-susah nk pikir byr kat bil kat macam-macam kaunter, lagi satu tak perlu pikir due date bil atau terlupa byr dan sebagainya sbb dah masuk akaun mayabank hanya perlu byr satu kad kredit maybank sahaja.

Emmm idea yg bernas neh sbb kalu dikira amaunt yg dibyr cash pun akan sama gak amaunt yg dimasukkan dlm maybank kredit kad neh, cuma jangan ada outstanding lah kalu dak kena xtra financial charge pulok nanti.

Ni kena berguru ngan Kak Kherun gak neh, macam mana pulok kekdah yg dia buat utk collect point yg byk. Jom kita lihat apa yg mokcik rembat ngan 48k points itu.



Pintu masuk kat exhabition hall midvalley


Punya la ramai umat manusia


Ada 3 hall semuanya, mokcik hanya pi hall 2 dan 3 sahaja, hall 1 lalu jer tak larat nk singgah sbb penat pakai high heel...


Ini hasil rembatan pertama, handbag 27k


Ini wallet utk en, suami 7k sahaja sbb ada diskaun 70%.  Okayla utk kali neh, next time bleh target utk ipad ke, ipon ke ipod ke camera ke, tv ker, tapi kena la ada strategi cam ner nak collect point semaksimum mungkin slepas ini sbb mokcik sudah rasa nekmat dunia soping tanpa kuar duit neh...

1 comment:

Aida78 said...

nanti kak ceni nak g ajak sy sekali hik3