Sila Klik Iklan Ini

Saturday, October 15, 2011

LAMA MENYEPI & BESDAY KAKAK

Emmm... setelah berdiam diri, membatu membata dan membati kan diri selama hampir 3 bulan, tetiba rasa macam rindu pulok nak hapdet laman sindri ini. Ramai kwn asyik duk bertanya bila nk hapdet? kenapa tak hapdet? kenapa tak ader berita? dan macam-macam lagi lah... adoyaii jiwa mokcik kacau lah skrg neh, terlalu bizi ngan keja tak leh nak melepak selalu sgt kat sini sbb asyik duk pikir core bisnez yg asyik menimbun ajer saban hari.

Tu la bila takdak blog gatal nk create blog bila dah ada kang asyik tak dan nk hapdet pulok... entahlah sukar nk buat pencerahan dan penjelasan sbb laman ini akan di buka dan ditutup sesuka anak tekak jer. Sekejap timbul sekejap tenggelam, sejekejap muncul sekejap hilang...so kalu lama menyepi tu faham-faham lah yer....

Apa pun kali ni setelah lama tak cerita cerituk hari ini mokcik nk cerita pasal birthday kakak yg ke 7 pada 10 Oktober nan silam. Opah dtg dari kampung nak belanja kami sekuarga sempena birthday kakak ne. Terima kasih byk-byk la pada opah dan ayah long yg susah payah dtg ke sini.

Mula-mula kami makan kek dan aisekerim kat ice room dulu pastu pi ronda-ronda dalam i city shah alam. Last sebelum balik umah kami singgah mkn western course kat village view pulok. Bleh katakan mlm tu dipenuhi aktiviti mkn dan jln-jln jer la... waaa bagia-bagia wey...

Hazel nut cheese cake, sec resepi pilihan kakak sendiri. Dalam byk-byk cheese kek kakak pilih kek ini tapi mokcik secara peribadi tak rekeman kek ne sbb cheese dia tak berasa sgt pun...cream je terasa lebey, sedap lagi kek yg Cik Nor beli masa jamuan raya floor ari tu.

 
Kakak yg tak sabar nak mkn kek


Ni aisekerim seteroberi, Kakchik punya (sepupu kakak)


Kak Yon (sepupu kakak) tersengih kegumbiraan bersama aisekerim choc nut nya.

1 comment:

anitadiana said...

happy besday kak..bestnya sambutan besdy..semoga kak membesar menjadi anak yg baik dan soleha.... amin....