Sila Klik Iklan Ini

Friday, July 1, 2011

1 HB

Hari ini 1 hb bermula tugas baru yang perlu digalas, digilis dan digiling dengan penuh tanggungjawab. Tanggungjawab untuk memenuhi ekspektasi depa walaupun bleh ketaq gigi sampai lutut dan buku lali mokcik untuk capai impian ini.

Namun sebaliknya berlaku, hari pertama penuh ke coi an...sedeh sangat weyyy...

Last mokcik pi adalah ke Yemen tahun 2006 dedolu, itu pun join pameran ngan kementerian jer. Pastu konon bleh pi Botswana tapi tak jadi pulok dan tahun berikutnya tercalon dapat ganti kawan untuk ke Hong Kong tapi last minit org Hong Kong kensel pulok 

Terkini iaitu semalam calon yg berjaya pi internship ke Jepun tapi halangan dari bos pulok. Bahagian kami ramai yang akan pi.. dia hanya lepaskan dua orang sahaja ke sana. Alahai sedih sangat, bukan senang peluang nak datang dan bukan senang kami nak dapat... namun rezeki penentu segala.  

Tidak dinafikan ada kalanya kekecewaan itu boleh membuatkan kita down seketika. Emmm rasa nak jadi macam Cik Sumi pulok pi cari peluang kat tempat lain... wahhh tak kan sampai begitu sekali? Kak Mask sila jangan gelakkan kami sbb dah terpikir lagi sekali neh nak cari peluang kata tempat lain kalu cam gini lah gayanya. Kata pembangunan kerjaya, tapi kalu peluang disekat-sekat tidak akan membawa erti. Bila tengah emosi memang terpikir perkara macam - macam neh...

Akan bersambung ke n3 akan datang...

5 comments:

Kherun said...

Ouch! Tumpang kaciwa....

aizamia3 said...

tahniah atas tugas baru..

takpelah kak, cuba lagi lain kali..kalau susah gak, buat macam cik Sumi angkat kaki.. rezeki kat tempat lain..

Ceni said...

Kak Yon: jom sedey secara berjemaah

Mas: Itu yg duk pikir-pikir neh... kalu dpt putrajaya besh yg amat oooo...

anitadiana said...

tak pa lah mak ceni...lain kali kalu ada rezeki...nak ucap taniah naik pangkat....

mama3A's said...

sabar yer kak... my ex-bos mmg cenggitu... ngeeeeee...