Sila Klik Iklan Ini

Tuesday, December 22, 2009

LAWAN BOLA TAMPAR

Secara tidak sengajanya daku ter join main bola tampar wakilkan kumpulan upin & ipin. Tak sengaja okay dan inilah satu-satunya sukan yg aku join pada tahun ni hohoho. Pingpong dan badminton dolu tak join pong sbb rasanya tahun ni macam nak pencen je ler dari join ape-ape aktiviti sukan. Wahhh mcam atlet negara plak bleh pencen memencen walhal  tahap wakil sekolah pondok jer skala keterellannya. 

Time snap gambar hari tu daku mula terperasan yg kameraku apa ntah mogoknya kelabu kelala ajer bila amek gmbr. Tu nak yg baru lagi lah tuuu... baru je setahun usia kamera ni dah rosak dahhh, adussss sadisnya tak bermaknalah dunia blogku tanpa kamera, sapa ada SLR mai pinjam sat nooo... eee sesuka suki ajer nak pinjam kamera worang lahhh...

Sedeynya tengok gmbr-gmbr ku yg blur bli itu...waaa tolonggg... apa pong ku teruskan jua ngan stori mori pasal bola tampar ni.



Ni game pertama kami lawan... kalah daa. Depa punya pemain siap bleh ganti-ganti lagi, kami punya pemain kejap 6 orang kejap lagi 5 orang sbb tak cukup player daaa... Team kami memang dah reda dah time ni dan siap booking tempat last sekali dah iaitu tmpt empat ajer sbb team lain macam terror ajer. Player lelaki depa ada 3 orang kami pulak 2 orang ajork. Tup-tup menang gak game yg last dan dapatla kami tmpt ke-3, tak sangka sungguh ehh... itula rezeki datang sedebok namanya.




Sambil tunggu next game sempat posing gigi kapak dulu, kakak pulak posing gigi rongak maaa...





Tetiba hujan turun daaa... berduyun lah kami lari mencari tmpt berteduh. Inilah nasib kami. tengok tu si cameraman tu asyik menyenap gmbr org ajer kerjanya tak henti-henti. Tapi tak dak plak kami nampak gmbr kami keluar dlm Tamil Nesan atau Nanyan Siang Pau.. ish ish ish




Ini la team kami





Ni masa lawan ngan 2nd group kalah gak. Kami cuma menang lawan group ketiga ajer team en. boss, itu pong menang tipis ajork. Ampun en.boss jangan mare yer...



Tengok tu time daku mengeserve, kan ada gaya atlet negara tu... Dlm byk-byk kali giliran daku utk mengeserve cuma satu serve ajork yg lepas net...yg lain sume ke laut, ke bukit dan ke sawah laaa... profesional sungguh eh rasanya...  buat rugi mata pada team ajer. Bola tu pong satu hal punya penyakit laa tak nak dengar arahan, org suruh pi lalu atas net dia pi singgah bawah net, apa daaa sapa suruh ntah. Yg bertambah herannya time duk praktis bleh lepas plak...tak penah tak lepas tuuu... ish ish ish

3 comments:

Anonymous said...

cuba check lense dia..mungkin ada cap jari kot..pasai dulu ada gak hamba allah yg menyangka camera rosak..walhal cap jari penuh di lense..hehee

mask

Don & Nor said...

hahaha...mujur sawah padi yg real nun kat sg. besar or kedah...klu mmg betul ada sawah kat situ..kompom terbantut perkembgnnnya disebabkan ramai yg served bola kena kat pokok padi.

ceni therebeq said...

Kak mask: betul la ada cap jari kat situ. Malu pd diri sendiri sbb rabun teknologi hohoho. Kamera ni kakak suka main, mesti jari dia yg terlekat kt situ sbb jari ku tak muat nk masuk hahaha. Sib baik tak hantar pi repair lagi kalu dak buat malu kerajaan ajerr...

Kham: Tu la kalu sawah betul ada kt tepi tu dah lama kami berkubang cari ikan punya hahaha