Sila Klik Iklan Ini

Sunday, April 1, 2012

HIGH IMPACT TEAM

Ini adalah kursus High Impact Team, kursus yang amat memalukan mokcik sebenarnya...benci-benci-benci....malas nk ingt tau...kalu jumpe ngan kenkawan macan segan sipu  sipi malu sehhhh..

Sebenarnya ini adalah antara siri-siri kursusyg kami wajib hadir dalam program PPK kami, kalu tak hadir kena ngan pi kursus yg seakan sama di INTAN. Kursus kali neh byk xtvt outdoor berbanding sesi dalam indoor.

Sesi breafing dan menentukan kumpulan melalaui game belalang sepit baju neh, lupo dah nama apa game ni. Sib baik mokcik sampai awal petang tadi. Kenkawan kita seramai 5 orang yg smpai lewat kena lelong... kumpulan mana nk beli.


Pastu game outdoor, candle war game... mak-mak budok (tudung putih tu lum agi yer) yg amat gumbira dpt main M16 dn lampu suluh sbagai senjata... yoyoyo ooo jer majer azlan dari melaka tuh....yg kelakar tu sarjan usop nk pangkat tinggi skit dari mejar, hangin ler majer azlan dari melaka tu pastu sarjan usop kena turun 5 kali sbb gila kuasa kui kui kui...


Hari keesokkannya, senaman di pagi hari sebelum sarapan. Sempat main game belatuk dan belalang walaupun pernah main game ni ms kursus team building di Impiana Cherating.


Pastu game the search. Kat skrin adalah list-list brg yg perlu dicari berserta markahnya. Sepatutnya group kami juara game neh ..sbb bleh tangkap ikan hidup dan belalang yg mempunyai markah paling tinggi tapi last-last markah kumpulan kena potong sbb tak ikut spec teh tarik segelas tapi kami sediakan teh tarik se mug. Susah payah Dr. Kang belanja teh tarik masa Sim dptkan teh tarik neh kat cafe hotel. RM10 henggit tau... sib baik teh tarik sedap... kaw lagi...


Kumpulan kami semasa game F1 Pit Stop. Kami dpt markah bonus sbb ada jentera F1 yg paling cantik dan kreatif, siap ada mic tu...


Antara aset jentera F1 yg kami ada. Sebelum berlumba kena reka pemandu dan kereta F1 dulu.


Sebelah petang kami ada xplorace pulok... letih keliling resort cari klu dan siapkan teka teki tekuk


Indoor semasa ujian dan game Pasukan Belbin. Katanya ujian neh sekali buat tapi bleh pakai smpai 25 tahun akan datang pong...


Sebelah malam ada samurai war game dlm gelap hanya ada lilin sahaja. Game yg paling kelakar... shogun nakamura yg kelakar, mokcik gelak smpai pening kepala...



Sebelah pagi hari terakhir... game The Target


Kasut dan tali kasut pun jadi mangsa tau...


Mokcik dan Chek


Outdoor game terakhir membina menara... kami berjaya bina 7 menara jer


Di bawah adalah sesi terahir sblm balik iaitu sesi luahan. Sesi ni lah adegan air mata neng yatimah berlaku...memalukan sungguh sehhhh tak leh ckp sbb terlalu sebak. Tu la byk sgt menangis masa sesi mencari shabat sejati tu...malu kat kenkawan benci-benci-benci tauuuu...

Mungkin ini hasil penyakit 2nd child sindrom... kalu nangis susah nak benti begitu juga kalu gelak susah nak benti gak... emmmm... siapa leh selesaikan masalah 2nd child sindrom neh?

3 comments:

Aida78 said...

mcm best jerk kak kursus ni mesti kita org pun kene macam ni nanti...

anitadiana said...

best aje tengok kursus ne..mcm ceria aje..tapi penat kot..sekali sekala ceni kena dera..he..he

Ceni said...

Aida,
Kursus cam gini memang besh... bleh ilang seteress...

Mak Ita
Memang penat tak ingat, bukan setakat penat jer siap demam lagi sib baik dah amek cuti siap2...