Sila Klik Iklan Ini

Friday, November 13, 2009

KOLEKSI LAWAK KAKAK

Di sini mokcik nak buat karangan berkenaan dengan koleksi lawak kakak ataupun sebenarnya boleh dikategorikan sebagi koleksi kelazeran kakak. Anak dara mokcik ni memang agak lazer sedikit mulutnya itu, kawan mokcik kata macam mak dia la... heheh mokcik lazer wa cakap lu, tak cayer sesape nak try meh sini...

So di sini mokcik ceritakan serba sedikit koleksi cerita lawak atau cerita lazer kakak ini yg mana mokcik ingatla... yang tak ingat tu kendian la mokcik citer... Selalunya apa yang kuar dari mulut kakak ni meninggalkan tanda soal buat kami atau membuatkan kami gelak ketawa. Tapi kalu lawak ni dibuat di khalayak ramai dibimbangkan boleh membuat kami malu sbb mungkin depa kata mak pak kurang ajar atau sebagainya, sedangkan kami tak pernah mengajar pun perkataan sedemikian.


Citer 1: Situasi baru balik kerja dan mokcik tengah kemaskan barang dapur yg baru dibeli
Ibu: Ayah, gula dah abis la...lupa nak beli tadi, ayah tolong la pi kedai sat..
Ayah: Malas lah rasanya nak turun
Kakak: Pergi la kedai ayah... suami tak pernah tolong isteri..
Ayah dan Ibu : ??? (lazernyer)

Citer 2: Situasi di hari raya. Kami bersama kuarga Chik Yon (abang ipar mokcik) di depan pintu pagar rumah banglo sepupu ayah di Taiping. Tetiba kakak cakap

Kakak: Besarnya rumah sedara ko Hazimm...

Kami: kah kah kah.. kami gelak..

Ibu : Sedara hazim tu sedara kakak jugak sbb Hazim tu sepupu kakak


Citer 3 : Kakak bersama famili ayah long dalam perjalanan ke Slim untuk melawat kak yong di asrama

Kakak: Ayah long, keta ayah long ni jenama apa? (pakai istilah jenama tu)

Ayah Long: Kia Carnival

Kakak: Macam super market je namanya..


Citer 4: Situasi dalam rumah sebelum tidur sambil melengkar depan tv

Ibu: Kakak, tolong masukkan pampers adik dlm bakul sampah pastu kemas mainan kakak ni..

Kakak: Ewah-ewah ingat kakak ni orang gaji ker?

Ibu:???? (lazer sungguh)


Citer 5 : Petang sabtu yang teramat boring. Baru lepas makan tengah hari sambil lepak depan tv

Kakak: Ibu tido la ibu.. tido puas-puas... ibu nampak cam ngantuk jer..

Ibu: tak nakkkk...

Kakak: Tido la ibu, boleh kakak suka hati tengok kartun.

Ibu: Amboi-amboi... suka hati nampak..


Citer 6:
Masa tengok iklan faboluso

Kakak: Haaa.. tengok tu rumah dia senang je nak cuci, rumah kita ni susah nak cuci

Ibu:???

Citer 7: Lepak-lepak atas sofa

Kakak: Ibu, kakak tolong sikatkan rambut ibu ye?

Ibu: ok

Kakak terus amek sikat dan sikat rambutku

Kakak: Diam-diam la ibu (sambil dia pusingkan kepala mokcik). Kakak tak sampai ni, ibu duduk bawah skit buat kepala macam kura-kura, duduk macam kura-kura

Ibu:??? fenin lerr..duduk cam kura-kura tu camner?


kakak tengah eksen

Eksen lagi...

4 comments:

aizamia3 said...

sungguh kelakar... rasa nak rakam tiap keletah anak2 biar besar nnti dorang tau camne keadaan dorang masa kecik... ngeh3x...

ceni therebeq said...

betul-betul tu... mokcik setuju sesangat. Blog ni pong bleh jadi satu kenangan gak kalu depa baca bila besaq nanti... kalu blog ni masih wujud laaa

Don & Nor said...

hahaha...hahahaha...hahahahaha..
suka2...

Sumatra said...

adoiii..tak tahan aku..
asyik gelak je dari tadi...
pandai betul kakak nie...abis la ko ceni...hahaha