Sila Klik Iklan Ini

Wednesday, November 19, 2008

Mat Japih Tak Dak Sora.. Keciannyer..

Eden cuti ari ni sampai ari jumaat, konon-kononnya cuti nak buat assignment utk PTK tapi tak buat gak.. Ari ni kena dtg opis sbb 3 perkara
1. Nak setelkan hardcopy paper MJA utk urusetia
2.Nak betulkan paper Nilai Taraf
3.Nak cari bahan utk assignment (aku baru nk cari bhn, ajak mesti dah ko siap sbb cuti dr ari isnin tu..

Mlm tadi blik lewat lg dlm kul 9.00 lebih sbb nak betulkan paper nilai taraf slps dipresent kat dato' yg abis dlm kul 5.30pm. Ari Jumaat lps pun balik lewat dekat kul 10.00pm sbb nak setelkan paper MJA utk dipresent pd ari ahad. Hari isnin pun balik lewat gak sbb buat paper Nilai Taraf.

Balik je mlm tadi tgk-tgk mat japih tak seaktif biasa.. pastu suara dia pun tak dak, tersekat-sekat cam sora itik plakk... Mula tu aku ingtkan sbb kena embun atau hujan krn aku sentiasa balik lewat setiap mlm masa amik dia kat umah pengasuh...pastu aku terpikir aku rasa bukan dek krn embun atau hujan yg empunya angkara kehilangan sora mat japih, sbb smlm tak hujan pun... Akhirnya aku teringat... 2 hari berturut-turut aku minum air teh halia mungkin sbb tu laa mat japih tak dak sora.. tekak aku rasa pedih gak ni skit-skit... kecian mat japih. Yg aku heran sblm ni aku minum air teh halia tak dak aper-aper pun.. ok jer.. kali ni plak buat hal.. Baru sat tadi pengasuh call aku sbb terkejut kenapa sora mat japih ni teruk sgt... petang sat gi dah abis urusan kat opis aku nak pi klinik laa... kecian si castello aku tuu...Ntah ada ubat ke tak utk baby yg sakit tekak ni...

Isap susu skit je, pastu terus tido... masa ni sora Mat Japih dah serak-serak dah.. slow je soranye masa dia nangis..bangun tido pagi tadi lagi teruk sora dia... cam tak kuar dahhh..


Amboi lenanyer tido dlm buai...



Ari sabtu lps, masa ibu tgh masak, kakak hayun buai adik pakai kaki tuu,,,tiba-tiba buai terbalik... Sib baik la ada bantal dlm buai, selamattt adik.. kalu tak, tak tau ler ibu apa jadi kepala adik kena lantai tuu..


Masa ni dh dekat kul 9.30pm dah..Balik dari opis terus singgah kat Old Town White Cofee. Kakak tgh tunggu makanan ni... tgh marah tuu sbb pesanan lmbt siap, tgh lapar laa katakan...

2 comments:

Kherun Suhaila Saharbil said...

cuba tanya yamidaqilah.... kot2 dia ada rahsia yg lum kasi report...hehehehe

safa said...

hahahah best la ayun buai dengan kaki...sungguh ganas kehkeh