Sila Klik Iklan Ini

Monday, December 5, 2011

GOLD COAST MORIB

Lokasi kami berkampung selama 2 hari ini adalah di Gold Coast Morib, bukan Gold Coast Sepang ye kenkawan. Itu hotel mewah RM700 hingga RM1500 satu malam. Pakej hotel yang kami duduk ini adalah RM200 ajork untuk studio suite. Kiranya bebaloi-baloi lah. Walaupun mlm tu ada jugak kenkawan kita ke sepang sana hehehe  kesiannn.... Mokcik dah emel dah peta lokasi, ni mesti tak baca peta dulu sblm pi. Sib baik Gold Cost Sepang tu tak jauh dari sini dlm 15 km ajer

Hotel ini adalah hotel baru dibuka dan tak dinafikan memang cantik, biliknya luas dan disediakan dengan faciliti yg hebak jugak lah kecuali tang makanan. Citer bab mkn memang out skit serbis nya kat sini. Dah la tak sedap dan tak byk pilihan asyik nk kena call ajork dulu baru nk dtg hantar. Minum pagi kul 11 baru smpai itupun setelah 2 kali di call. Supper pun macam tu gak kul 11 baru ada. Minum petang pulok kul 5 baru smapai. Hadehhhh penat mokcik asyik duk ngecall depa suruh hantar makanan ajer.

Berbeza ngan hotel yg pernah kami pi sebelum ini, kalu dalam jadual kata kul 10.30 mkn, kul 10.00 depa dah siap hidang dah... sib baik mkn ditanggung kalu kena byr tak tau ler mau kena makian secara berjemaah manegement sini...

Jalan depan, pintu masuk


round bout depan lobi


Belakang hotel ada The Piers, tempt lepak-lepak atas alunan ombak laut gitew sambil minum dan dengar life band


Tapi hanya dibuka pada mlm hari sahaja. Rasanya tmpt ini adalah lokasi pergambaran pilen bini-biniku ganster time dinner kampeni Intan Liana tu.


Ini rupa bentuknya tapi yg ni bukan tengah laut tapi di tepi dapur hotel


Dan yg besh dlm bilik ada jakuzi wooo, air ombak-ombak gitu bunyinya pulok macam space ship tau... eksited ler mokcik, maklumlah mokcik kang noreh getoh jer, takdak bendalah cam gini dlm kg mokcik, yang ado cumo kobang kobau dlm ladang gotah ajork.


Hotel ni gak ada theme park. Time check ini depa bagi free pas masuk 1 org setiap bilik utk 2 hari selama berada di sini. Kalu hangkut kaum kerabat sampai sekampung kenolah bocorkan poket beli pas masuk neh. Rega utk kanak-kanak RM 15 henggit dan dewasa dah lupo pulok makcik RM20 ke 25.


Rugi pulok kakak tak ikut kami kalu dak dialah org paling sibuk turun naik dlm theme park ini. Tapi elok gak dia tak ikut kami sbb risau gak mokcik sat gih kang dia kena vertigo pulok kang susah hati kami...





5 comments:

anitadiana said...

wah..best lah mak ceni...tak tahu pun..ne mcm ilham kat pd tu kot..boleh mandi manda..tapi lagi cantik kot kat sini..he..he

Ceni said...

Memang cantik mak ita, ini hotel baru. Ala ke depan dlm 3 km jer kot ngan tmpt bebudak opis pi kursus kat ez-zahra tu...

Bolehlah mak ita plan bw famili ke sini, tak rugi tau, besh sgt leh mandi manda.. sesuwei utk Yana dan Aqil. Kat PD ada satu di Tiara tp mahal skit rasanya.

Aida78 said...

wahhh best la pulak..selalu den lalu yo bila balik kampung...x tahu lak dlm dio cangggih mcm ni ha....makkk aii kno poiii la mcm ni cantik la pulak...

aizamia3 said...

tempat yang menarik.. ;)

mama3A's said...

best nya.. den yg org banting pun tak tau kewujudan hotel nie.. huhu... wajib pergi nie.. tk stay hotel pun at least gi water park dia.. hehehe...