Sila Klik Iklan Ini

Monday, April 5, 2010

TERATAK KAMI

Ni adalah teratak kami yang akan jadi habitat kami sekuarga selepas ini. Jangkaan tarikh nk berhabitat ke sini belum diputuskan lagi, paling cepat pun mungkin sebulan dua lagi kot sbb rasanya kena tunggu siapkan grill dan touch up skit-skit kat dalam tu dulu.

Tapi bila tengok sekitar kawasan perhabitatan ini dah ade satu dua famili yang dah masuk ke sini. Jiran sebelah kami pun dah pasang grill dah, sat gih jiran sebelah tu ada nampak la bayang-bayangnya tu.

Seperti biasa utk men touch up skit-skit kawasan habitat ini daku telah meminta pertolongan sapa lagi kalu bukan pak sedara ku yang duitnya berkoyan-koyan tak pernah luak tu. Nasib baik la ada pak sedara yg yg banyak duit, bleh la menagih simpati. Bayangkan kalu mokcik ni bukan keja gomen pasti senak perut nak touch up habitat mokcik ni sbb tak der pak sedara yang dengan suka hati nk tolong hahaha... cuma siap sedia la slip gaji yg akan jadi tak cantik bila ada catatan dari pak sedara ni.

Time submit permohonan dulu kawan-kawan cakap pak sedara approve kan dlm masa 2-3 hari jer tapi lain kesahnya ngan daku. Daku submit borang dlm kul 3.00 pm dan kul 5.00 wakil pak sedara call bagitau dan approve. Woww berdesup laju nampaknya pak sedara nk bagi duit weyyy... maklumla mokcik kan ada simpan sejarah silam kat pak sedara ni, tu yg cepat agaknya...

Memang pak sedara nan satu ni layak benar digelar pak sedara kami sekuarga. Apa taknya mok long nk touch up rumah pong pinjam pak sedara nan satu ni. Alang nk beli tanah pong mintak tolong pak sedara yg yg dikasihi ni gak... hahaha

Mlm tadi pun time ontway balik dari kampung  ada gak bagitau en.suami supaya singgah tmpt pak sedara dulu utk kuarkan duit sbb esok en. suami nk belikan barang-barang utk kegunaan habitat kami ni. Setelah selesai dicucuk duit, tetiba jer kakak cakap
 "ibu pak sedara ibu ni bank ker? Terus kami gelak besar...hohoho....

Habitat kami selepas ini


Habitat jiran sebelah


Kawasan habitat tingkat atas


Pintu masuk

6 comments:

mommy anis said...

kak...lawa laaa sarang akak nih...

pasni buleh leee membiak dgn lebih gigih....kuikuikui...

Don & Nor said...

betulkan kak nud...chantek2...hihi.
kat area mana ni kak cheni? walaweeiii...patah kata DJ Epoi..

ANA FARHA said...

nampak cam besar jer... kat ne tu kak? dekat ke nak gi enstek nanti.. :D

iBu ZulFaQar RayYaN said...

cantekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...........habitat yg sesuai untuk pertambahan rantaian makanan dan ahli habitat.......... :P

ceni therebeq said...

Nud: jom la kita membiak bersama-sama dengan jayanya... hehehe

Kham: Sarang kami ni dekat bangi, belakang Kolej Mara Bangi

Ana: Kalu nk gi enstek berdasarkan ckp kenkawan dlm 40 min ikut jalan kg, kalu ikut hway lagi dekat kot.

Rocky:Pasni berbelit-belit la rantaian pemakanan kami, camner nak kurus ni...

ainie aziz said...

wowweee...kalau buat house warming jgn lupa jemput aku. kalau tak aku majuk dgn ko setahun. heee!