Sila Klik Iklan Ini

Monday, March 1, 2010

MAC YANG MAHA BIZI

Salam siaran mokcik dari Hotel Hilton lagi...

Bulan Mac ini menyaksikan mokcik yang maha bizi tak pijak tanah gitew. Dapur mokcik pulok dah lama tak berasap. Nampaknya bulan Mac ini cuti lagi la nampaknya dapur mokcik tuuu... dan tak bolehla mokcik nak post menu masakan belasahan mokcik hohoho...

Kalu korang tak caya mokcik ni bizi sampai tak pijak tanah, mokcik akan setorikan pasal amanah kje yg mokcik kena buat sepanjang Mac ini. Setiap minggu kena kuar weyyy, tak duk opis... bizi bizi bizi...Kiranya ini adalah jadual mokcik yg paling bizi sejak hampir 9 tahun kje kat opis ni.. Apa dah 9 tahun dahhh cam baru je lagi rasanya.  Maka pada 01 Macni  genaplah 9 tahun mokcik kje kat opis ni bermula ngan PKS selama 2 bulan, kontrak selama setahun sebelum ditetapkan. Patut mokcik wat n3 pasal 9th enibeseri laaa.. ok gak tajuk n3 cam gitew tapi mokcik rasa mokcik nk reserve tajuk ni utk 10th enibeseri lahh... harap umur masih panjang dan rezeki masih di sini la...

Berbalik pd jadual waktu kje mokcik tadi di sini mokcik sertakan tahap kebizian mokcik yg tak pihak tanah nun. Ini pong baru je habis meeting penyelarasan, mata plak tak leh tido lagi ntah apa masalah kelopak mata ku ini tak leh lnak elap plak...
  • 1 - 3 Mac : Visit Monash, Sunway
  • 8 - 12 Mac : Visit ollskoll Cik Kiah kita, IPTA nun utara nun
  • 17 - 18 Mac : Visit kolej kat Tengganu plak, yeh yeh bleh balik kampung...
  • 22 - 26 Mac : Visit ollskoll si zamrin nun haaa... IPTA ni boss dia adalah arkitek penubuhan opis kita kenkawan weyyyy, so kiranya mokcik jumpa exboss lah niii...
  • 29 dan 30 Mac: Visit kolej kat Kota Kinabalu plak ni
Setiap minggu mokcik ada visit, dah terbayang camner penat nanti  ni... Tapi kan bila masa mokcik nak siapkan keja  mokcik kat opis nun..

Bila masa nk buat paper MJA dan MJS
Bila masa nak semak report yg asyik masuk jer skrg
Bila masa nk jawab surat-surat ancaman yang selalu datg bertandang
Bila masa nak semak dokumen yang baru msuk
Bila masa nk buat surat PA dan
macam-macam lagi laaaa...
Bila masa weyyy...

Buleh buat puisi yang bertajuk Bila Masa nihhh... emmm bleh difikirkannn ni... cam best leh plak puisi Bertajuk Bila Masa tuuhhh...

3 comments:

june_aida said...

Nak wat puisi ker sajak ker syair ker gurindam ker..boleh jer, tapi make sure boleh difahami yo... sajak yang dulu tu tak paham langsung.. kekeke..

ANA FARHA said...

kak cheni.. saya ada buat tag.. nanti amik yer..

Don & Nor said...

sy gak tagged akak...hihi..klu dah x bln mac...akak jwblah yee...hihi